Sla navigatie over

Gwendolyn Rutten volgt Bart Somers op als minister

“Na het ontslag van Bart Somers als Vlaams minister hebben we alle mogelijke kandidaten overwogen om zijn grote schoenen zo goed mogelijk te vullen. Want het werk van de Vlaamse regering is nog niet af. Er liggen nog grote dossiers op de plank, niet in het minst het stikstofdossier.

Vandaag stellen we een nieuwe viceminister-president en minister voor Binnenlands Bestuur en Samenleven voor. Iemand die meteen aan de slag kan en expertise heeft op de belangrijkste lopende Vlaamse dossiers. Daarom is Gwendolyn Rutten de aangewezen persoon om deze rol op haar te nemen. 

Gwendolyn is een politica die haar strepen op het hoogste niveau reeds verdiend heeft. Als voorzitter van onze partij en daarna verder als sterk Vlaams Parlementslid verdedigde ze elk liberaal standpunt op elk groot dossier. Ze onderhandelde zelf mee het Vlaams regeerakkoord.

Nu zal ze in de Vlaamse regering die taak verderzetten en zorgen dat we de liberale accenten binnen het regeringsbeleid blijven verwezenlijken. 

Daarin is het zorgen voor rechtszekerheid voor de vele ondernemers en landbouwers die met de stikstofproblematiek te maken krijgen een absolute prioriteit op onze agenda. Met Gwendolyn Rutten als Vlaams viceminister-president zetten we daar vol op in. Zij maakte hier immers in haar parlementaire werk al een persoonlijke prioriteit van,” aldus  voorzitter Tom Ongena .

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder