Sla navigatie over

Heilig Geestgebouw krijgt nieuwe huurders

De Koninklijke Harmonie Leo XIII zocht een repetitie- en opslaglokaal en heeft dat gevonden. Vanaf 1 april 2018 huren ze de raadzaal en de aanpalende lokalen in het Heilig Geestgebouw.

Daarnaast zal Werkmmaat op het gelijkvloers enkele lokalen in gebruik nemen als refter en omkleedruimte. De stad en OCMW Lier hebben met Werkmmaat een samenwerkingsovereenkomst. Via een aantal sociale projecten bieden ze werkervarings- en vormingskansen aan de doelgroep van het OCMW. Bovendien zorgen ze voor ondersteuning aan de dienstencentra.

In de Tiendeschuur, het oudste deel van het gebouw, willen vrijwilligers een nieuw project starten: een fietsbibliotheek.

Aan het H. Geestgebouw, met ondermeer de Tiendeschuur, moeten instandhoudingswerken worden uitgevoerd. Zo moet loszittend metselwerk worden verstevigd of verwijderd, lekke daken moeten worden hersteld, woekerende zwammen verwijderd,…   Voor deze werken werd een lastenboek opgesteld. De fietsbibliotheek kan ten vroegste in september 2018 van start gaan. De ruilwinkel zelf krijgt ook nog 2 extra lokalen om hun werking uit te bouwen.                                       

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder