Sla navigatie over

Heraanleg omgeving kerk Koningshooikt

Het schepencollege heeft  het ontwerp  voor de heraanleg rond de kerk in Koningshooikt goedgekeurd. De werkzaamheden worden uitbesteed, de kosten worden geraamd op 21.260 euro.

Het grindpad richting De Laag wordt afgegraven en vervangen door  een dolomietpad. Na het rooien van de coniferen worden de stronken uitgefreesd. De struiken tussen het appartementsblok en de kerk worden verwijderd, de zomereik krijgt een snoeibeurt. 

Op de scheiding tussen de kerk en het appartementsblok komt een tiental nieuwe struiken . Tegen de kerk wordt een deel van de struiken verwijderd en vervangen door struikkamperfoelie.                                                                                            

Aan de rechterkant van de kerk wordt het grindpad  verwijderd  en de zone ingezaaid met een bloemenmengsel. De sparren achteraan zijn een tijd geleden al verwijderd omdat ze de scheidingsmuur beschadigden en niet op wettelijke afstand stonden. 

Na het uitfrezen van de overblijvende stronken kan ook deze zone worden ingezaaid met een bloemenmengsel. Er komt ook gras, zo ontstaat er een mooi grasplein en komt de linde achteraan beter tot z’n recht.

Verder komt er een nieuwe haag langs de betonnen muur rechts. In het najaar volgt de aanplanting van een vijftal nieuwe zuilvormige bomen op wettelijke afstand van de perceelgrens, ter compensatie van de gerooide bomen.

De uitvoering van de vernieuwing  is voorzien in september/oktober 2023.

“Het grindpad naast de kerk in Koningshooikt richting De Laag verkeert in slechte staat, net als de coniferen. De omgeving van de kerk wordt daarom heraangelegd en dat gebeurt op een duurzame manier”, zegt schepen van  Natuur en omgeving Thierry Suetens.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder