Sla navigatie over

Heraanleg Pastoriestraat start begin 2022

Van 13  tot en met 17 december zal de aannemer op sommige plaatsen in de straat sonderingen uitvoeren ter voorbereiding van de eigenlijke werkzaamheden. 

Als alles vlot verloopt, kan de aannemer op 10 januari 2022 starten met de weg- en rioleringswerken. De heraanleg kan dan klaar zijn tegen het zomerbouwverlof 2022. 

Alle woningen worden aangesloten op een volledig gescheiden rioleringsstelsel. Het plein en de rijbaan voor de kerk worden heraangelegd in gezaagde kassei. Op het plein komen groenvakken met zitelementen. Voorbij het kerkplein richting Maasfortbaan worden aanliggende parkeerplaatsen aangelegd. Na een verkeersdrempel zullen twee groenvakken met bomen een poorteffect creëren.

Tussen het plein en de Beemdstraat wordt de rijbaan aangelegd in asfalt. De parkeerstroken in donkergrijze betonstraatstenen worden afgewisseld met drie plantvakken met een boom. Tussen de Beemdstraat en de Maasfortbaan wordt gewerkt met een asverspringing in de rijbaan als verkeersremmer. De rijbaan bestaat hier uit grijze betonstraatstenen, met aanliggende parkeervakken in een donkergrijze variant.

De voetpaden in de hele straat zijn voldoende breed (minimum 1,5 meter). De nieuwe bomen krijgen een boombunkersysteem onder de parkeerplaatsen, waardoor er ondergronds voldoende doorwortelbare ruimte is om volledig uit te groeien. Tot slot wordt energiezuinige ledverlichting geïnstalleerd.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder