Sla navigatie over

Herdenkingsmoment van “Recht & Vrijheid” aan monument Den Engel

 

Ter herinnering aan het einde van Wereldoorlog II en uit respect voor onze democratische waarden legde  een ruime afvaardiging van de vereniging "Recht &Vrijheid” vandaag 8 mei bloemen neer aan het monument van de gesneuvelden van  beide wereldoorlogen op de Begijnenvest. Aan ‘den Engel’ hield Ward Adriaens, ere- conservator  van het Joods Museum voor Deportatie en Verzet – een korte toespraak.

“We krijgen bij onze geboorte een mooi geschenk mee. Elke Belg wordt geboren met het recht op ‘freedom of speech’ en kan zijn/haar ideeën vrij ontwikkelen. Tot tweemaal toe – van 1914 tot 1918 en van 1940 tot 1945 – werd getracht  ons deze liberale burgerlijke vrijheden te ontnemen. Vandaag is het daarom nog steeds belangrijk om hieraan te blijven herinneren”. 

Spreker verwees verder naar het ‘8 mei comité’ dat de dag waarop een einde kwam aan wereldoorlog II, met respect voor onze democratische waarden zoals vrijheid en verdraagzaamheid en tegen fascisme, racisme en separatisme, opnieuw wil erkend zien als feestdag. 

Omringd door o.m. ere-burgemeester Marleen Vanderpoorten en de schepenen Sabine Leyen en Thierry Suetens, werd namens ‘Recht & Vrijheid’ een bloemenkrans neergelegd door voorzitter van Open Vld Lier  Christel Van den Plas.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder