Sla navigatie over

Herinrichting kruispunt Mechelsesteenweg / Hoog-Lachenen

De rijstroken op de Mechelsesteenweg worden ter hoogte van het kruispunt van elkaar gescheiden door een middengeleider die de bocht beter zichtbaar zal maken. De middengeleider is ongeveer 300 meter lang en wordt beplant met bomen.  De betonnen wegplaten worden opgebroken en maken plaats voor asfalt, wat het rijcomfort zal verbeteren.  Het dubbelrichtingsfietspad aan één kant van de weg wordt ter hoogte van het kruispunt vrijliggend gemaakt en verbreed (2,5 meter).  Om te vermijden dat fietsers op het kruispunt moeten oversteken naar Hoog-Lachenen komt er voor de bocht een veilige oversteekplaats, gevolgd door een nieuw stukje fietspad tot aan Hoog-Lachenen. 

Hinder vanaf 11 augustus 

De aannemer begint te werken aan de kant van IVAREM en schuift later op naar de kant van Vosschemie. Tijdens de werken geldt er op de Mechelsesteenweg ter hoogte van de werf eenrichtingsverkeer. Er is alleen verkeer mogelijk van Duffel naar Lier. Verkeer naar Duffel wordt op de Lierse Ring omgeleid via de Waversesteenweg (N108). Voor fietsers en voetgangers is er altijd een doorgang in beide richtingen.

Woningen, handelszaken en bedrijven op de Mechelsesteenweg blijven bereikbaar met de auto, net als het containerpark.

De bussen van De Lijn blijven hun gebruikelijke haltes bedienen op de Mechelsesteenweg richting Lier.

In de richting Duffel worden de haltes Lintsesteenweg, Maaikeneveld, Hoog-Lachenen en Het Ven tijdelijk niet bediend. Reizigers worden doorverwezen naar tijdelijke haltes aan het einde van Maaikeneveld en aan het einde van Hoog-Lachenen en naar de halte Mechelsesteenweg. Als alternatief voor de halte Lintsesteenweg geldt de bestaande halte van buslijn 130-135.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder