Sla navigatie over

Infoborden herinneren aan 75 jaar bevrijding Tweede Wereldoorlog

Voor de inhoud van de infoborden kon de stad rekenen op de deskundige medewerking van Wim Govaerts, auteur van ‘Lier ’40-‘45’-Bevochten-Bezet-Bevrijd .

Bij de kapel van de Heilige Rita op de stadsvest aan de Mechelsestraat lees je over het verzet, op de plek van de vroegere Sionskazerne ter hoogte van de groene brug staat een bord over de collaboratie, aan de Rolwagenstraat over de verwoesting door V-bommen . Een V2 raket zaaide zaterdag 18 november hier dood en vernieling.

Ter hoogte van de vroegere Normaalschool aan de Berlaarsestraat 31 vind je info over het militaire hospitaal en begraafplaats, op het Acaciaplein over de neergestorte Lancaster en in de Antwerpsestraat ter hoogte van nr 70 over de schietpartij bij de Duitse terugtocht. In Koningshooikt kom je meer te weten over de geallieerde luchtafweer.

Toerisme Provincie Antwerpen, 48 steden en gemeenten zorgden samen voor een themabrochure over 75 jaar bevrijding Tweede Wereldoorlog met unieke verhalen, foto’s en toeristische tips, een 50-tal infoborden op historische locaties, zeven fietsroutes en bijna 100 activiteiten.

De brochure telt 85 pagina’s. Ze bevat ook een activiteitenkalender en een boekje met zeven bevrijdingsroutes langs het fietsknooppuntennetwerk is te verkrijgen bij Visit Lier , stadhuis Grote Markt..

Je kan de brochure, activiteitenkalender en het routeboekje ook apart digitaal downloaden via https://www.kempen.be/brochure-aanvragen-0    

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder