Sla navigatie over

Investeringssubsidie voor bouw jeugdsportcomplex

Tijdens de jongste gemeenteraad keurden alle partijen op één raadslid na dat zich onthield  de investeringssubsidie van 10,3 miljoen euro aan K. Lyra-Lierse goed  voor de realisatie van het  jeugdsportcomplex  in het Sportpark Hoge Velden.

Het jeugdsportcomplex omvat zes  voetbalvelden met beregeningsinstallatie, kleedkamers en kantine, een loods voor onderhoudsmateriaal, trainingsfaciliteiten, beachvolley, basket, petanque, finse piste en twee publieke  parkings. 

De stad verleent aan Lyra-Lierse een opstalrecht van 50 jaar met het oog op de oprichting van het  sportcomplex. Gedurende de duurtijd van het opstalrecht staat Lyra-Lierse in voor het onderhoud van de infrastructuur. “Lyra- Lierse stelde voor dit zelf te doen en dat valt voor de stad ook goedkoper uit ”, stelt schepen van Sport Ivo Andries. Andere voetbalploegen en scholen zullen ook kunnen gebruik maken van de infrastructuur. “Door deze overeenkomst zal onze Lierse jeugd opnieuw op Lierse bodem hun geliefde sport kunnen uitoefenen”, benadrukt schepen Andries.

De  bouw  van het stadion voor het eerste elftal van Lyra-Lierse  met  aanleg van het A-veld  , tribune en  bijhorende accommodaties  is volledig voor rekening van de voetbalclub..

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder