Sla navigatie over

Jeugdhuis De Moeve start met Cluster 2.0

De laatste jaren werd zichtbaar dat het engagement van jongeren in hun vrije tijd onder druk komt te staan. Jongeren willen geen langdurige engagementen meer aangaan, de fysieke ruimte van een jeugdhuis blijkt niet steeds even aantrekkelijk, digitale ontmoeting wordt vanzelfsprekender en jongeren zijn op zoek naar unieke ervaringen.

Met verschillende uiteenlopende initiatieven speelt De Moeve vzw hier op in. Initiatieven aanbieden sluit steeds meer aan op het levensproject van jongeren, dit gaat verder dan de traditionele vrijetijdsactiviteiten.

Zo nam een groep jongeren het voorbije jaar het jeugdhuis over onder de naam Cluster. Cluster is een experimenteel ondersteuningstraject. Het is vrijetijdsaanbod voor en door jongeren. Jongeren kiezen zelf welke talenten ze ontwikkelen en welk engagement ze aangaan. Het project loopt ten einde bij de start van de zomer.

Wil je meer informatie over deze vernieuwende manier van jeugdhuiswerk? Ben je tussen de 16 en 26 jaar en wil je graag samen met andere jongeren iets organiseren of een idee uitwerken? Maak je foto's? Ben je dj? Wil je eens ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een feestje? Heb je een zot idee voor een uitstap?

Aarzel niet en kom langs op de Startdag van Cluster 2.0 van woensdag 31 januari van 19 tot 21 uur in jeugdhuis De Moeve, Aarschotsesteenweg 1.

Eventpagina facebook: Startdag Cluster 2.0.

Foto (c) De Moeten vzw

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder