Sla navigatie over

Jeugdterreinen voor beide voetbalclubs

Daarom besliste de OCMW-raad meerderheid tegen oppositie dat beide nieuwe voetbalclubs verplicht worden tot samenwerking bij het gebruik van de terreinen in Kessel. Beide clubs dienen samen te investeren in de jeugdterreinen. De verdeling van de terreinen en investeringen zal gebeuren a rato van het aantal aangesloten jeugdspelers.

De nieuwe clubs KFC Oosterzonen en K. Lyra-Lierse lieten allebei aan Stad en OCMW weten interesse te hebben in de huur van de voetbalterreinen in Kessel. Het OCMW ziet geen enkele reden van de eerder gehanteerde en nog steeds geldende visie af te wijken : kinderen en jongeren de nodige sportieve kansen bieden in de stad, en dit over de grenzen van de verschillende sportclubs heen. Deze visie wordt steeds consequent gehanteerd bij onder andere de realisatie van (nieuwe) sportinfrastructuur zoals sporthallen, atletiekpiste,… Ook voor de verdeling van de terreinen op de Hoge Velden zal de stad op dezelfde manier handelen.

Dit betekent dat van clubs verwacht wordt samen te werken voor het gebruik van sportinfrastructuur, die ter beschikking wordt gesteld door Stad en OCMW . In dit specifiek geval moet het ter beschikking stellen van de terreinen in Kessel tot doel hebben zoveel mogelijk Lierse jongeren te kunnen laten participeren aan het jeugdvoetbal.

De OCMW-raad nodigt nu beide clubs uit de modaliteiten van de samenwerking te bespreken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder