Sla navigatie over

Jong VLD presenteert verkiezingsprogramma voor 14 oktober

Het programma werd toegelicht door Hanne Van de Velde (23), Siegfried Evens (15), Benjamin Torfs (8), Nina Warnier (17) , Arthur Vanhoutte en Pieter Doms.

Jong Vld ijvert voor de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug tussen de sportvelden en de evenementenweide. “Deze brug zal de gevaarlijke situatie op de St Jansbrug oplossen. Bovendien worden de drie populairste plekken voor jonge Lierenaars, het Zimmerplein, de evenementenweide en de sportvelden eindelijk met elkaar verbonden”, zeggen de jongeren

Ze komen ook op voor de inrichting van fietsstraten waarin auto’s fietsers niet mogen inhalen , meer evenementen voor hun leeftijd , de stedelijke bib als ontmoetingsruimte en ideale studeerplek in de blokperiode , het nieuwe stadsmuseum als interactieve leerruimte waar kinderen en jongeren kunnen leren over de geschiedenis en kunst van hun stad.

Verder willen zij ook dat het oude meer ten dienste moet komen van het jonge. “Voor ons kan het historisch erfgoed in Lier meer ten dienste gesteld worden van de Lierse jeugd. Bij de opwaardering van oude, leegstaande gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Schaeckbert, moet meer rekening gehouden worden met invulling voor o.a. jonge start-ups en verenigingen. Historische gebouwen kunnen ook gebruikt worden om de wooncapaciteit aan te pakken”.

Verder willen zij dat het stadsbestuur trekker is om de te grote ongekwalificeerde uitstroom in het secundair onderwijs tegen te gaan. “Samenwerking tussen de verschillende scholen stimuleren en buiten de school opvang voorzien voor jongeren met moeilijkheden, is cruciaal”, klinkt het .

Het volledige programma kunt u hier lezen en downloaden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder