Sla navigatie over

Jongeren aan de slag in Lierse horeca na innovatieve opleiding 

De Lierse stuurgroep jeugdwerkloosheid heeft een aantal acties gelanceerd om het aantal jongeren zonder diploma die weinig uitzicht hebben op tewerkstelling, toch te kunnen inschakelen op de arbeidsmarkt.  Samen met o.a.Voka en VDAB, coördineert de stad bijvoorbeeld de jaarlijks jobbeurs voor niet- of  laag gekwalificeerde jongeren. Een ander initiatief is de samenwerking met de Lierse scholen om de risicoleerlingen die dreigen uit te vallen, op te vangen en terug te motiveren. 

Een derde actie is de mobiele opleiding tot horeca-medewerker (hulpkok). De geselecteerde jongeren krijgen eerst een eerder theoretische basisvorming van enkele weken in het opleidingscentrum van de VDAB en komen dan bij hun Lierse "baas" terecht om op de werkvloer de job van hulpkok aan te leren.

Heel wat Lierse restaurants waren bereid mee te stappen in het project. Medewerkers van VDAB en van de dienst lokale economie van de stad begeleidden zowel stagegever als stagiair. Hoewel het deze keer "slechts" om 6 getuigschriften gaat, zijn alle betrokkenen ervan overtuigd  dat voor veel ongekwalificeerde jongeren alleen via dit soort intensief maatwerk de dreiging van langdurige werkloosheid kan vermeden worden. 

Zeker de moeite en de investering van tijd en energie waard!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder