Sla navigatie over

Jongeren ontvangen hun Zomerschool diploma

Van 9 tot 23 augustus organiseerde de stad, in samenwerking met Arktos, Don Bosco en de Beeld- en Podiumacademie, een Lierse zomerschool voor jongeren uit het secundair onderwijs die Nederlands aan het leren zijn, of recent Nederlands geleerd hebben. 

Een schoolvakantieperiode van twee maanden kan er immers voor zorgen dat ze hun recent opgedane kennis van het Nederlands weer zouden vergeten. Met de zomerschool kunnen ze de taal ook tijdens de zomermaanden oefenen en onderhouden. 

De zomerschool ontving dagelijks zo’n 65 jongeren. In de voormiddag kregen ze  les Nederlands. De Lierse academies stonden in voor het namiddagprogramma waarbij  de leerlingen    konden  proeven van  o.m. muziek, woord en drama, dans en beweging, grafische kunst. 

Tijdens het slotmoment lieten de jongeren  zien wat ze tijdens de zomerschool leerden en ontvingen ze  uit handen van schepen van Onderwijs Andries hun  diploma.

Schepen  Andries  loofde  de  positieve houding van de jongeren en  feliciteerde hen met  hun diploma. Schepen van Sociale Zaken Annemie Goris   sloot zich hierbij aan en ankte de lesgevers  voor hun enthousiasme en de Podiumacademie voor de gastvrijheid.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder