Sla navigatie over

Jongeren organiseren tweede concertavond in Liers cultuurcentrum

Het ‘Kraakcollectief’ is een enthousiaste groep van 15 jongeren tussen 16 en 26 jaar die podiumkunsten en concerten gaan bekijken in heel Vlaanderen. Ze maken een selectie van de beste voorstellingen en ‘kraken’ daarna de programmatie van het Liers cultuurcentrum om hun selectie op het podium te zetten onder de naam NUIT BLANCHE. Je weet bij aanvang van het seizoen niet welke voorstelling je geserveerd gaat krijgen.

Het ‘Kraakcollectief’ werd één jaar geleden opgericht als samenwerking tussen ARTAFACT en het Liers cultuurcentrum om jongeren de kans te geven op inspraak in de programmatie van het cultuurcentrum.

Zo wil Lier de drempel naar cultuur voor jongeren verlagen. De naam het ‘Kraakcollectief’ is een stiekeme woordspeling, de jongeren ‘kraken’ immers als het ware de programmatie door telkens twee avonden van het cultuurseizoen te mogen inplannen.

In november 2017 organiseerde het ‘Kraakcollectief’ al een eerste succesvolle concertavond en ook de tweede avond belooft een knaller te worden met een line-up vol talent van eigen bodem.

Blackwave. stond onlangs nog in een uitverkochte Botanique, ook zijn ze te zien op Pukkelpop, Amery scoort meer dan 1 miljoen streams op Spotify en Danny Blue and the Old Socks schopten het tot finalist van de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel.

Voor al wie houdt van de betere Belgische ‘grooves’: tickets en info op www.lierscultuurcentrum.be.

Foto (c) Kraakcollectief?

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder