Sla navigatie over

Kaap van 10.000 nieuwe bomen reeds in 2023 gerond

 

Een groene stad met zuivere longen. Daar zorgen bomen mee voor. Het bestuursakkoord was in 2019 ambitieus: tegen eind 2024 moeten er 10.000 nieuwe bomen en struiken aangeplant zijn in Lier en Koningshooikt. Meer dan een jaar vroeger is dat aantal  reeds ruimschoots overschreden. Eind 2023 telde de stad al 13.292 nieuwe bomen.

Zo groeit op verschillende locaties in stad en dorp  een mooie mix aan inheemse bomen. Er kwamen heel wat nieuwe straatbomen bij, bomen op de stadsvesten en bomen bij nieuwe verkavelingen of naar aanleiding van de heraanleg van een straat. 

Tegelijkertijd zette  het stadsbestuur in op de aanplant van bossen. In 2020 kwamen  2.450 bomen bij met de aanplant in het Waverwoud. 

Sinds 2021 is ook het herdenkingsbos op begraafplaats Kloosterheide in volle groei en zijn er ondertussen bijna 1.300 bomen geplant.

Daarnaast was er in 2021 de klimaatbomenactie voor inwoners met meer dan 2.600 extra bomen en heesters. Tel daar ook nog de recent aangeplante 1.275 bomen achter wijk De Beunt op de Mechelsesteenweg bij en de nieuwe bebossing aan het Fort van Lier, waar de komende weken 7.355 bomen en struiken de grond in gaan, en het magische getal van 10.000 nieuwe bomen is al lang voorbij gestoken.

Ook dit jaar  wordt  de stad verder vergroend. Met de tweede klimaatbomenactie voor inwoners zullen er na 16 maart  nog eens nieuwe 3.023 bomen, heesters en klimplanten in de stad groeien.

Al dit nieuwe groen creëert, naast extra biodiversiteit, ook mentale en fysieke gezondheidsvoordelen voor de Lierenaars en Hooiktenaars. De ambitie is om de komende jaren nog meer bomen aan te planten dichtbij de inwoners.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder