Sla navigatie over

Kerst in Lier en Koningshooikt 2019

Het traditionele begin van de eindejaarsperiode in Lier is de Fakkeltocht, dit jaar op vrijdag 6 december. Startsein wordt gegeven om 19.30u op de Grote Markt waar je een gratis fakkel kan halen en aansluiten bij de parade. Onderweg worden de lichtjes in de kerstbomen plechtig aangestoken. De tocht eindigt in het stadspark, waar het nieuwe openingsfeest plaatsvindt.

Tijdens het openingsfeest wordt het stadspark letterlijk in de schijnwerpers gezet. Met duizenden lichtjes, vzw Dwaallicht tovert het stadspark immers om tot een vuurpark. Overal zie je lichtjes, kaarsjes en vuurinstallaties. Er wordt muziek gespeeld, en gedanst. Wandel rond, laat je verbazen en sluit af met een hapje en een drankje op de evenementenweide.

Geen decembermaand zonder Kerstmarkt.Vrijdag 13 (van 18 tot 23.30 u), zaterdag14(van 14 tot 23.30u) en zondag 15 december(van 14 tot 20 u) palmen meer dan 100 chalets en tentjes de Grote Markt en het Felix Timmermansplein in. Je vindt er een gevarieerd aanbod van eten, drankjes, kerstgadgets, zelfgemaakte hebbedingetjes, ... Tegelijkertijd zijn waaghalzen welkom op het Zimmerplein, voor de Kerstride. . Je klimt naar een hoogte van 14 meter, en glijdt in enkele seconden naar de andere kant van het Zimmerplein. Tickets: 3 euro per rit .

De Kerstman, vergezeld van een bende vrolijke muzikanten en kerstelfjes, arriveert per koets aan het stadhuis.Daarna neemt hij zijn intrek in het kersthuisje, waar je hem kan bezoeken zaterdag 14 december van 15 tot 17 uur en zondag 15 december van 14 tot 17 uur .Tijdens de kerstmarkt op zaterdag 14 en zondag 15 december krijgt Lier bezoek van de Nostalgie Magic Christmas Tour!

Geen kerstboom zonder cadeautjes. Om de eindejaarsperiode in te luiden starten de Lierse handelaars deze week al met een avondopening ‘Black Friday’ op vrijdag 29 november. Met tal van acties en promoties! De ideale gelegenheid om voordelig de eerste kerstaankopen te doen in een extra gezellige setting. Meer info op www.shoppeninlier.be. In december zetten de winkels ook de deuren open tijdens de koopzondagen op 15, 22 en 29 december, telkens van 13.30 tot 18 uur!

Zaterdag 21 december organiseert de dorpsraad van Koningshooikt zijn jaarlijkse kerstmarkt op het Koningsplein. Om 17.30 uur komt de kerstman langs. Verder worden de jongsten vermaakt door Mr Creezy en zijn ballonkunsten. Fanfares en de dixielandband The Streetwalkers zorgen voor de muzikale omkadering.

En nog veel meer... winterse activiteiten op www.kerstinlier.be of in de kerstfolder die deze week in Lier in de brievenbus valt. Je kan de kerstfolder ook ophalen bij Visit Lier of bij andere stadsdiensten.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder