Sla navigatie over

Kerst in Lier maakt stad extra gezellig tijdens eindejaarsperiode

Vandaag wordt de nieuwe kerstverlichting om 19u. straat per straat feestelijk aangestoken door het schepencollege tijdens een muzikale fakkeltocht.

Op het Vuurpleintje kan de bezoeker komen smullen van heerlijk winterse stoofpotjes, genieten van een Belgisch biertje of gewoon even opwarmen bij het vuur. Vanaf vrijdagavond 8 december elk weekend tot en met zondag 24 december.

Op de evenementenweide naast het stadspark bouwt Circus Ronaldo een authentiek circusdorp. Alle voorstellingen zijn helaas al uitverkocht, maar voor elke voorstelling kan iedereen vanaf 18 uur in het dorp komen genieten van verschillende acts. Toegang tot het circusdorp is gratis, van 12 tot 27 december.

Extra leuk shoppen wordt het in Lier met mooi beschilderde etalageruiten via het project Winter Windows. Nog tot en met 9 december kan u de kunstenaars aan het werk zien wanneer ze verschillende ruiten van winkels en horecazaken in het stadscentrum beschilderen. In totaal worden 33 etalages omgetoverd.

Je kan de kunstwerkjes nadien nog bewonderen tot zondag 7 januari én deelnemen aan een zoekwedstrijd. Haal je brochure en deelnemingsformulier met het volledige parcours bij Visit Lier, in het stadskantoor, de bib, jeugdcentrum Moevement of bij een van de 33 deelnemende handelaars!

Voor het Kerstshoppen zijn de winkels ook open de zondagen 17 (van 10 tot 18 u) , 24 en 31 december van 10 tot 16 uur. Met de Centrumbon kan je bij meer dan 140 zaken in Lier terecht. Je vindt ze allemaal op www.shoppeninlier.be. Je koopt de bon aan de automaat op de hoek van de Grote Markt en de Antwerpsestraat of in het stadskantoor. Wie zondag 17 december van 13.30 tot 18u langs de inpakstand (Antwerpsestraat nr. 47) passeert. ,kan zijn cadeautjes gratis pakken zij er al je cadeautjes gratis in!   In het weekend van 15 tot en met 17 december kan je niet alleen voor de 24ste keer terecht op de Grote Markt voor een gezellige kerstmarkt georganiseerd door de Gilde Heren van Lier samen met het stadsbestuur maar ook in Koningshooikt is er een authentieke kerstmarkt, onder de kerktoren op zaterdag 16 december met speciaal voor de kinderen: Clown Rocky en zijn kerstshow in een verwarmde tent om 18.30 uur.

Op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein vind je een heel weekend lang niet minder dan 85 kraampjes met kerstspulletjes en allerlei lekkers. Het huisje van de Kerstman vind je ter hoogte van de verlaagde kade. Ook de paardenmolen krijgt opnieuw zijn plaats aan de voet van het belfort.De zaterdagmarkt van 16 december verhuist naar het Renaat Veremansplein en omgeving, waar tijdens de markt 2 euro-waardebons worden uitgedeeld aan de bezoekers.

Op de kerstmarkt is er voor de kinderen een gratis kersttreintje. Op de Grote Markt kan je ook genieten van live muziek, is er een levensgrote sneeuwbol ‘Snow Globe’ waar je een foto kan nemen en kan je de ‘Mount Everest’ beklimmen. Op het Zimmerplein is er vrijdag luchtacrobatiek, zaterdag en zondag zorgt Cirq’ulation locale voor verrassende acts!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder