Sla navigatie over

Kinderen beleven kunst in stadsmuseum op kinderkunstendag

Het stadsmuseum nodigt   zondag 19 november  op kinderkunstendag kinderen vanaf 6 jaar met hun ouders uit voor  een dag vol kunst  en gratis activiteiten . Het thema dit jaar is topstukken.

Dat heeft te maken met de grote expo over de Vlaamse topstukken in het MAS (Museum aan de Stroom Antwerpen). Ook in Lier kan je topstukken bewonderen. Kom met het gezin naar het museum en beleef samen een toptijd!

Welk wonder maakte je mee? Welk wonder wens je jezelf of iemand toe? Werk het uit in karton, bedek het met zilver en haal het door de pers. Daar heb je jouw medaillon! Bij het reliekschrijn van Gummarus krijgt het extra kracht.

Je kunt een verhaal vertellen en tekenen of, waarom niet… borduren! Op de schuifjes van een 17de eeuwse kunstkast in het museum staan mythologische verhalen geborduurd, die op hun beurt nageaapt zijn van prenten. Pimp deze composities met naald en draad of maak een nieuw verhaal!

Meer dan 300 jaar geleden bedacht Henricus Joltrain een vernuftig systeem om met de klokken van de Sint-Gummaruskerk elk kwartier een melodietje te laten weerklinken. Een ronddraaiende trommel met pinnetjes! Programmeer zelf de speeltrommel met een melodietje.

Geen mooiere kerstkaart dan een zelfgemaakte. We maken een tekening in monoprint en verknippen en vermaken die tot een verrassend nieuwe compositie.

Praktisch:     Zondag 19 november, doorlopend van 10 tot 17 uur voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Deelname is gratis.

www.stadsmuseumlier.be

[email protected]

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder