Sla navigatie over

Koepel voor Cultuurbeleid huldigt verdienstelijke vrijwilligers

Schepen Van Cultuur Ivo Andries opperde dat elke vrijwilliger bijdraagt aan de leefbaarheid en de sociale samenhang van onze leefgemeenschap. “Het cultureel leven kan eenvoudigweg niet zonder de hulp en inzet van zijn vrijwilligers” klonk het .

Voor voorzitter van de deelraad Muziek en Podiumkunsten Philip De Koninck is Tom Van De Vel zijn engagement voor de vluchtelingen in Lier grenzeloos. Met het project ‘ Woonhulp voor vluchtelingen ‘ gaat hij als coördinator op zoek naar huurbare woningen om deze mensen te huisvesten.Bij OXFAM is hij organisator van het festivalcafé in CC Vredeberg tijdens het jaarlijkse MOOOV filmfestival. Ook de Poppentovertrein , die jaarlijks in Den Bril honderden kinderen een fijne zondagvoormiddag bezorgt, kan op zijn gewaardeerde steun rekenen.

Luc Camps , meester-schrijnwerker en bootvisser bouwde de voorbije jaren belangeloos al tien authentieke palingschuiten voor de toeristische rondvaarten op de Binnennete door de Moedige Bootvissers.“Onze boten kunnen maximum maar 11 jaar meegaan” vertelt Luc Camps. .” Ik werk er met veel plezier aan en het kost de bootvissers en de stad geen cent”.

Beide laureaten ontvingen een oorkonde en een klein cadeau uit handen van schepen Andries en cultuurvoorzitter Van Steenkiste , die in zijn laatste toespraak hoopt dat wie ook onze stad in de toekomst zal besturen oog zal blijven hebben voor kunst en cultuur, niet omwille van de economische rentabiliteit, maar omwille van de schoonheid.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder