Sla navigatie over

Kunst en creativiteit in oude fietsenfabriek

De L’Avenirsite, met een inkom aan het Sionsplein 19 en aan de Hazenstraat 53, bestaat uit verschillende delen: een lange inkom met fietsenparking aan de Hazenstraat, voorzien van een muurschildering van de kunstenares Leda Vaes, een prachtige glazen koepel, een magazijn met een verdieping, een grote fabrieksruimte waar de fietsen werden geassembleerd en gelakt , een grote ommuurde tuin en de oude directeurswoning.

De eigenaars van de L’Avenirsite Danielle Beyens en Hilde Mariën hebben zich tot doel gesteld de site te renoveren en grote delen ervan open te stellen voor het publiek door de draad van kunsttentoonstellingen, performances en gelegenheden terug op te nemen. Hilde is een kleindochter van de stichter van de fietsenfabriek .   Tot 2017 was Hilde de bewaker van de site. Zij weerstond aan tal van voorstellen om de site te slopen en er een nieuwbouwproject te realiseren. Zij investeerde ook in het behoud van de site.  In de site zullen dit jaar verschillende initiatieven onderdak vinden.

De welbekende kunstgalerij ART-IS-SJOK van Peter Everaert vindt vanaf 11 januari 2019 onderdak in het magazijn en in de tuin. Kunstenaars van hoog niveau vinden er een lage drempel om in een prachtig kader hun werk aan het publiek te tonen. Deze kunstgalerij is echter geen statisch gebeuren: gasten worden verrast met artistieke en muzikale podiumacts.

PACT is een initiatief onder leiding van Louise-Marie Van Roy om jonge kunstenaars uit Lier en omgeving een podium en een forum te bieden en hen te begeleiden in alle uitdagingen waar een jonge kunstenaar voor staat. Pact opent in het weekend van 1-3 februari 2019.

BAR SION naar analogie met Barvest, Bar Muza en nu dus Bar Sion zal voorlopig aan de openingsuren van de kunstgalerij ART-IS-SJOK zijn gekoppeld, maar zal mettertijd verder worden uitgebouwd.

In STROOM wordt een aantal initiatieven gebundeld die op welzijn en gezond leven zijn gericht. Er zal onder mee ruimte worden geboden aan studenten die zich in alle rust en stilte willen voorbereiden op hun examens, er zullen sessies rond gezonde voeding, mindfulness en burnout-preventie worden gehouden.

De directeurswoning moet nog worden gerenoveerd. Mogelijk komt er een bed & breakfast of een eetgelegenheid.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder