Sla navigatie over

Nieuwe locaties beschikbaar voor Cambio-autodelen in Lier

Het schepencollege  heeft in overleg met Cambio beslist  twee nieuwe locaties voor Cambio-autodelen in te richten: ter hoogte van het Bergsken (zijstraatje van de Pannenhuisstraat vlakbij de Voetbalstraat)   en Ten Rode (zijstraatje van de Bosstraat op de gewezen Charonsite). 

Vanaf maandag 8 augustus worden daar  telkens twee parkeerplaatsen voorbehouden  voor Cambiowagens. In totaal stelt Cambio nu al  15 wagens ter beschikking in Lier . 

Autodelen is een flexibele formule waarbij op een vaste standplaats in de stad dag en nacht auto’s klaar staan. Tegen een vergoeding en na reservatie kan je deze wagens gebruiken. Je betaalt op basis van de gebruikte tijdsduur en de  gereden afstand. 

“Voor wie minder dan 8.000 à 10.000 km per jaar rijdt, is autodelen een stuk voordeliger dan een eigen wagen. Bovendien draagt autodelen  bij tot een vermindering van de CO²-uitstoot en een verhoogde verkeersveiligheid en dat zijn voordelen die ook onze stad nastreeft”, stelt schepen van Wonen Sabine Leyzen (Open Vld).

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder