Sla navigatie over

Lerarenopleiding terug in Lier

Ingrid Van der Veken, departementshoofd Onderwijs en Training : “Dankzij de samenwerking met Atheneum Lier staan onze studenten meteen letterlijk met twee voeten in het werkveld. Het nieuwe traject in Lier biedt mensen die al een diploma hoger onderwijs hebben de mogelijkheid al na een jaar voor de klas te staan. Interessant voor pas afgestudeerden, maar zeker ook voor wie al werkt en zijn carrière een andere wending wil geven.”

AP Hogeschool breidt vanaf het komende academiejaar het aanbod van lerarenopleidingen ook uit naar Turnhout en Mechelen. Ingrid Van der Veken: “Dit nieuwe regionale aanbod is perfect voor studenten die niet rechtstreeks uit het secundair onderwijs komen. We zorgen er immers voor dat je werken en studeren kan combineren. Je volgt bijvoorbeeld les op de campus afgewisseld met afstandsleren. In dag- of avondonderwijs. Voor wie al in het onderwijs staat, is er een mogelijkheid om stage te lopen in de eigen school.”

In 2012 besliste AP Hogeschool haar campus in Lier én de hele lerarenopleiding (Secundair onderwijs, Kleuteronderwijs en Lager Onderwijs) te verhuizen naar Antwerpen. De infrastructuur van de historische normaalschool was te verouderd en het onderhoud van het erfgoed werd te duur. Daarmee verdween na 195 jaar een echt instituut uit Lier.

Koning Willem I richtte de Normaalschool in 1816 op als allereerste Vlaamse ‘Rijkskweekschool’ om zo het Nederlandstalig onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder