Sla navigatie over

Lezing over voetbal tijdens WOII

 

De vereniging Recht & Vrijheid Lier organiseert  donderdag 21 september een  voordracht  door  de auteur Kurt Deswert over het boek “Schwalbe, het vergeten verhaal van het Belgisch voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog.  

Het boek is  begin dit jaar verschenen.

De lezing vindt plaats om 20 uur in de auditiezaal van de Podiumacademie aan de Gasthuisvest 50.

Ook in het voetbal bestond er collaboratie en verzet en waren er slachtoffers van de holocaust. Het is een verhaal van opportunisme en heldenmoed, van Rode Duivels in het verzet en Rode Duivels in de collaboratie. Op beklemmende wijze wordt het tragische lot blootgelegd van de Joodse spelers, arbiters en trainers. In zijn lezing zal voetbalhistoricus Kurt Deswert vooral ook  focussen op het voetbalgebeuren in Lier, tijdens die periode dé voetbalhoofdstad van het land, en op een aantal opmerkelijke Lierse voetbalfiguren.

“Schwalbe” is het resultaat van 4,5 jaar diepgaande research in binnen - en buitenland. Kurt Deswert is taal-en letterkundige (VUB) en woont in Brussel. Hij schreef eerder 'Aftrap in Brussel' en is mede-auteur van de boeken 'Vers uit Brussel' en 'Vlaams, sociaal, liberaal in Brussel'.

'

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder