Sla navigatie over

Liberalen wijzen betutteling resoluut af

“We zijn de voorbije maanden allemaal geconfronteerd geworden met de effecten van de lockdown als gevolg van de corona-crisis. Soms waren die aangenaam door de extra rust die sommigen kregen maar voor velen onder ons waren de gevolgen eerder negatief bijvoorbeeld door inkomstenverlies en/of sociaal isolement.

Om onze Lierse ondernemers en handelaars én onze inwoners een hart onder de riem te steken, besliste het stadsbestuur een centrumbon van 25 euro voor gezinnen of van 10 euro voor alleenwonenden te schenken aan de inwoners van Lier en Koningshooikt .

Misschien wil u deze centrumbon liever niet zelf gebruiken maar wegschenken aan iemand die er meer nood aan heeft.

Wij willen uw rekening niet maken door te bepalen wie wel en wie geen recht heeft op deze bon. Als liberalen gaan wij ervan uit dat mensen elkaar spontaan helpen, zonder dat het wordt voorgeschreven aan wie u deze centrumbon kan of moet schenken als u hem zelf niet gebruikt. Wij houden nu eenmaal niet van betutteling.

Als u iemand in uw omgeving kent die het moeilijk heeft, zal u ongetwijfeld zelf het initiatief nemen deze bon al dan niet door te geven aan deze persoon.

Met Open Vld houden wij van de vrijheid om eigen waarden te creëren in onze samenleving, eigen verantwoordelijkheden op te nemen en eigen beslissingen te nemen.

De centrumbon zal binnenkort bij ieder van u in de brievenbus vallen, samen met de brief voor de jaarlijkse betaling van de algemene gemeentebelasting.

Feel free om uzelf hiermee eens te verwennen, hem te delen of hem cadeau te geven aan een kennis, de ruilwinkel of een armoedevereniging.”

Namens Open Vld Lier-Koningshooikt

Christel Van den Plas , voorzitter Sabine Leyzen, fractievoorzitter

Foto © MR

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder