Sla navigatie over

Lier doet mee aan actie tegen zwerfvuil en sluikstort

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG, wil Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten. Om dit te bereiken, roepen zij iedereen op afval gewoon in de vuilnisbak te gooien, net zoals thuis, want ook daar gooi je geen afval op de grond!

Zwerfvuil en sluikstorten blijft een plaag! Niet alleen kost het handenvol geld aan onze lokale overheden , ook de impact op het milieu mogen we niet onderschatten. Bovendien storen burgers zich hier heel hard aan.

Zowel stad Lier als de politie ontvangen veel klachten over sluikstorten en zwerfvuil. Het ontsiert het straatbeeld , vergroot het onveiligheidsgevoel en wekt frustraties op.

Lier staat achter het initiatief van Mooimakers en geeft hier extra aandacht aan. Voor Lier zijn er 3 privé-initiatieven gelanceerd voor de Spoorweglei , de Bareelstraat, de Waversesteenweg en de omgeving van De Waterperels.

De lokale politie Lier zal in samenwerking met de gemeenschapswachten de komende week hier extra focus opleggen en indien nodig zal de politie ook repressief optreden .

Tot slot lanceert de politie nog een oproep : “Wees geen viespeuk en gooi alsjeblieft al je afval gewoon in de vuilnisbak! Samen gaan we voor een leefbaar en schoon Lier! “

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder