Sla navigatie over

Lier finalist ‘Overheidsorganisatie van het Jaar® 2018’

‘Overheidsorganisatie van het Jaar®’ is een initiatief dat in het leven werd geroepen door EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit jaar is het aan zijn vijfde editie toe. De initiatiefnemers willen met de prijs hun waardering en erkenning uitspreken voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen.

In deze kandidatuurstelling lag de focus op de actieve uitbouw van een moderne overheidsorganisatie. Stad en OCMW Lier voeren daarbij op een professionele en kwalitatieve manier de organisatiedoelstellingen uit.  Lier is één van de eerste gemeenten die koos voor een volledige integratie van Stad en OCMW en beiden zijn pionier voor verschillende digitaliseringsprojecten.

Zo heeft de organisatie tal van innovaties op haar palmares staan. Lier was bijvoorbeeld winnaar van de UNIZO-prijs voor de meest ondernemende gemeente en werd genomineerd voor de Smart City Award. Tal van toepassingen die in Lier uitgerold zijn, bleken baanbrekend zoals het werken op afspraak, de automatische notarisbrieven, de KLIP aanvragen, het volledig automatiseren van bestelbons en facturatie, digitaal vergaderen, rapporteringstools,…

Rond digitaliseren bestaat een duidelijke visie. Stad en OCMW kiezen er bewust voor aan elk proces dat herbekeken en/of verfijnd wordt een digitaliseringsproces te koppelen waarmee ze snel aan de slag kunnen. Meteen maken we zo ook werk van een duurzame organisatie en een organisatie met oog voor procesoptimalisatie, efficiëntiewinsten en administratieve vereenvoudiging.

Stad en OCMW zetten ook bewust in op een modern personeelsbeleid waardoor ze een aantrekkelijke werkgever zijn en waarbij ze een organisatie willen zijn waarin medewerkers zich kunnen ontplooien en waarin veel ruimte wordt gecreëerd om innovatief te kunnen werken.

De uiteindelijke winnaars worden 6 maart 2018 bekendgemaakt.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder