Sla navigatie over

Lier herdenkt 100ste verjaardag einde ‘Grote Oorlog’

In Lier werd na de plechtigheid in de Sint-Pieterskapel aan de H. Geeststraat een bloemenhulde gehouden aan het monument van de gesneuvelden in de Begijnhofstraat en aan het Kolbe monument op de militaire begraafplaats aan de Mechelsesteenweg.

Op de stadsvesten werd aan de Anton Bergmannlaan een vredesboom geplant , een winterlinde als symbolische link naar het belang van de natuur in tijden van oorlog, hoe die natuur zelf de oorlog overleeft en zelfs nieuwe kansen biedt.

De herdenking werd besloten met een receptie in het stadhuis. Burgemeester Boogaerts herinnerde er aan de ondertekening van de wapenstilstand op 11 november 1918 in een treinwagon in het bos van Compiègne in de buurt van Parijs. Tijdens WOI vielen veel te veel slachtoffers, werden voor het eerst verschrikkelijke chemische wapens gebruikt en nooit geziene verwoestingen aangericht.

Na de ‘Grote Oorlog’ werd tevergeefs gehoopt op een duurzame vrede want nog steeds wordt er overal ter wereld oorlog gevoerd.Vandaag worden zij herdacht en geëerd die hun jonge leven geven en gaven voor vrijheid, democratie, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zij blijven ons respect en waardering genieten. Hun offer mag niet tevergeefs zijn geweest.

In onze stad werd ook hulde gebracht aan Lierenaar Jules Callaerts die zich op 18 jarige leeftijd aanmeldde als oorlogsvrijwilliger en zich ook in zijn verder leven ten dienste heeft gesteld van de bevolking, van zijn idealen van vrijheid en rechtvaardigheid.

Foto's : MR

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder