Sla navigatie over

Lier herdenkt bevrijding in september 2024

Eind september 2024 organiseert Lier bevrijdingsfeesten ter herdenking van de bevrijding van Lier op 5 september 1944, nu  80 jaar geleden. Het college  heeft  de voorstellen, voorbereidende acties en budgettaire raming van 40.000 euro principieel goedgekeurd.

Het einde van de Tweede Wereldoorlog ligt al vele decennia achter ons, maar de herdenking ervan blijft enorm relevant. Waarden als democratie, vrijheid en gelijkheid nemen we aan als vanzelfsprekend maar we moeten ze blijven verdedigen. 

In 2024 herdenken we de bevrijding van Lier met bevrijdingsfeesten. De binnenstad wordt  dat weekend aangekleed  naar het Lier van 1944, ten tijde van de bevrijding. Samen met de Lierse horeca wordt gekeken hoe zij kunnen inspelen op deze evenementen met bijvoorbeeld  bevrijdingsmenu’s om aan te sluiten bij de sfeer van dat weekend.

De bevrijdingsfeesten vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024. Voor de verdere uitwerking van het programma krijgt de stad inhoudelijk ondersteuning van Wim Govaerts,auteur van Lier , bevochten, bezet en bevrijd  , Chris van Houtven en de groep van 2nd armored division association , een  vzw die  de gebeurtenissen tijdens WO II herdenkt door deelname aan  de jaarlijkse huldigingen  met een vaderlandslievend karakter en  historische militaire voertuigen onderhoudt.

 

 

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder