Sla navigatie over

Lier herdenkt oorlogsslachtoffers

 

In onze stad werd na de plechtigheid in de St Pieterskapel aan de H. Geeststraat  traditioneel een bloemenhulde gehouden  aan het monument van de gesneuvelden in de Begijnhofstraat en aan het Kolbe monument op de militaire begraafplaats aan de Mechelsesteenweg.

Na de ‘Groote Oorlog’ werd tevergeefs gehoopt op een duurzame vrede . Helaas wordt nog steeds overal ter wereld oorlog gevoerd. 

Vandaag worden de vele burgerlijke en militaire slachtoffers herdacht   en geëerd van deze oorlog en van  alle andere conflicten die hun jonge leven geven en gaven voor vrijheid, democratie, gelijkheid en rechtvaardigheid. 

Zij blijven ons respect en waardering genieten. Hun offer mag niet vergeefs zijn geweest. ”At the going down of the sun and in the morning, we will remember them.”

De herdenking werd besloten met een receptie in het stadhuis.

Burgemeester Verwaest hekelde in zijn toespraak de leugen  van agressors  over een kortdurende   oorlog . Staatsman Winston Churchill daarentegen  wees er  tijdens WOII  op dat de oorlog met Nazi Duitsland lang zou duren en dat hij de Britten  enkel bloed zweet en tranen kon bieden. “Laat ons hopen dat de wijsheid van Churchill niet met hem is verdwenen  en dat de huidige agressors ook beseffen dat ze hun bevolking slechts bloed, zweet, pijn en tranen kunnen  bieden. En daarvan is er sowieso vandaag al veel te veel van!”

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder