Sla navigatie over

Lier in brons, van torenklank naar kamermuziek

In het eerste deel, circa 30 minuten , hoor je de torenbeiaard, opgenomen vanuit de luistertuin in de bib. Het is de eerste keer dat het beiaardspel van de Nederlandse befaamde barokspecialist en ere-beiaardier Bernard Winsemius op CD is opgenomen.

Het tweede deel van de CD bevat een licht klassiek programma waarbij de Lierse stadsbeiaardier en beiaardleerkracht Koen Van Assche concerteert op een mobiele beiaard in samenspel met diverse topmusici: Madieke Marjon (mezzo-sopraan), Frank Steijns (piano), Jef De Haes (klassieke accordeon), Karen Peeters (harp), Hilde Michielsen (dwarsfluit). Jef De Haes en Karen Peeters zijn bekende musici uit Lier, eveneens leerkrachten aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) Lier. Fluitiste Hilde Michielsen is leerkracht aan de muziekacademie van Mortsel. En wie de concerten van het orkest van André Rieu volgt, heeft zonder twijfel al Madieke Marjon en Frank Steijns (1ste violist) gehoord.

De CD kost 10 euro en is te koop bij Visit Lier (Grote Markt 58) of tijdens de zomeravondconcerten in juli en augustus van de Bronzen Woensdagen in de luistertuin van de bibliotheek/het leescafé.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder