Sla navigatie over

Lier investeert kwart miljoen in heraanleg kasseien en voetpaden

In verschillende straten  van onze stad  is er schade vastgesteld aan de kasseiverharding. De  meest dringende herstellingen kunnen in eigen beheer gebeuren, maar voor structurele herstellingen wordt  aannemer AGBb BV ingeschakeld. 

Het gaat om ingrepen in de Aragonstraat, Begijnhofstraat, De Heyderstraat, Kerkstraat, Koepoortstraat, Strijpensveld en Mosdijk. Aanvankelijk werden ook lokale herstellingen voorzien op het Zimmerplein, maar bij recente controle ter plaatse bleek dat door  de toegenomen schade een ruimer structureel herstel noodzakelijk is. 

De rijstrook vanaf de Gevangenenpoort tot aan de Zimmertoren en het gedeelte van de Sint-Jansbrug zal volledig aangepakt worden. Dit brengt de totale uit te voeren oppervlakte aan kasseiherstellingen op 1.811 m². De totale prijs van deze opdracht komt op 170.305 euro. 

De werken starten in de Koepoortstraat in de loop van augustus, de andere straten volgen nadien . Na de herstellingswerkzaamheden  volgt telkens een periode waarin het wegdek dient uit te harden. De ingrijpende  herstelling  op het Zimmerplein start in de loop van september. 

Het schepencollege wees daarnaast ook de heraanleg van  de voetpaden van Baron Opsomerlaan en Mechelsestraat toe aan Van den Putte Aannemingen BV voor een bedrag van 103.187 euro . Daarmee zal ruim 1.200 m² aan voetpaden in de genoemde straten worden heraangelegd.

De vernieuwing wordt uitgevoerd  in dubbelklinkers. Deze zijn kleiner dan de klassieke voetpadtegels, maar wel een stuk robuuster. Dit materiaal werd eerder gebruikt bij de heraanleg van  de Hofstraat en Pastoriestraat. De planning hiervoor dient nog verder te worden bepaald.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder