Sla navigatie over

Lier keurt fietsbeleidsplan voor komende zes jaar goed

Overal winnen verplaatsingen met de fiets meer en meer aan belang en spelen ze een cruciale rol in het mobiliteitsvraagstuk, ook in Lier. Dagelijks verplaatsen honderden leerlingen, werknemers en recreanten zich met de fiets van, naar en door Lier.

De stad moet ervoor zorgen dat ze dit op een comfortabele en veilige manier kunnen doen. Bovendien wil het stadsbestuur nog meer mensen op de fiets krijgen. Om dit te bekomen stelt het fietsbeleidsplan o.a. dat tien procent van alle investeringsmiddelen naar fietsvriendelijke investeringen moet gaan.

Om het comfort en veiligheid van de fietsers te verhogen , zal er bijvoorbeeld blijvend geïnvesteerd worden in veilige fietspaden op de invalswegen. Door de investeringen in de fiets-o-strades wordt het fietsnetwerk naar en van de stad dan weer verder uitgebreid. Een andere actie is het invoeren van fietsstraten.

Wie meer fietsers wil aantrekken, moet ook voldoende fietsparkeermogelijkheden bieden. In eerste instantie wil de stad twintig procent meer fietsstallingen installeren . Hierbij zijn de winkelas en de Grote Markt de voornaamste prioriteiten, maar er worden ook mogelijkheden onderzocht om het fietsstallingsprobleem in stedelijke woonbuurten aan te pakken.

Er wordt ook ingezet op sensibilisering en educatie. Alle weggebruikers moeten respect tonen voor elkaar, autobestuurders moeten voldoende afstand houden van de fietser in smalle straten, en fietsers moeten de ruimte van de voetgangers respecteren.

In het komende jaar houdt de stad hierrond een sensibiliseringscampagne.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder