Sla navigatie over

Lier lanceert ‘Generatie Rookvrij’

‘Generatie Rookvrij’ wil ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.

‘Generatie Rookvrij’ vraagt aan rokers om niet te roken in het zicht van kleinere kinderen op bv. speelpleintjes, speeltuinen en het skateterrein. Kinderen en jongeren spiegelen zich immers aan voorbeelden. Als ze (jong)volwassenen zien roken, wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is. Zien roken, doet roken. 

‘Generatie Rookvrij’ wil daarom zoveel mogelijk omgevingen waarin kinderen en jongeren aanwezig zijn rookvrij maken. Zo wordt niet roken in de nabijheid van minderjarigen de nieuwe norm. Dat maakt kinderen en jongeren weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

De stad ontwierp ‘Generatie Rookvrij’ signalisatieborden die aangeven dat een terrein rookvrij is. Deze borden werden onlangs geplaatst op het skateterrein en de speeltuin ‘t Stadspark. Het is de bedoeling om dit project op termijn uit te breiden naar bv. scholen (schoolpoorten), sportterreinen, … Zo creëren we als stad mee een gezonde en veilige omgeving waar rekening wordt gehouden met elkaar. 

‘Generatie Rookvrij’ is een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving en het Vlaams Instituut Gezond Leven is hierin één van de betrokken partners. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder