Sla navigatie over

Lier lanceert Proper Lier-campagne met vuilnisbakkenplan

"Dit voorjaar zet de stad  een volgende stap in de uitrol van het zogenaamde ‘vuilnisbakkenplan’. “Met deze nieuwe stap zetten we  ons ‘Proper Lier’ graag extra in de kijker met een campagne Wij een proper Lier”, zegt schepen van Proper Lier Ivo Andries.

In het centrum wordt de komende weken een 30-tal grote vuilnisbakken geplaatst met een volume van 200 liter. 12 van deze vuilnisbakken krijgen een plek aan elke  toegang tot de stadsvesten. De locaties van de nieuwe vuilnisbakken aan de vesten zijn zo gekozen dat je altijd een duidelijk herkenbare vuilnisbak op korte afstand hebt.Tegelijkertijd worden de kleine vuilnisbakjes naast de banken op de vesten weggenomen. 

“We gaan van 26 kleine vuilnisbakjes van 40 liter naar 12 grote vuilnisbakken van 200 liter. Dit betekent een verdubbeling van de capaciteit.Zo worden onze mooie vesten niet meer ontsierd door vele kleine vuilnisbakjes en hoef je nooit meer naast een uitpuilende vuilnisbak te zitten wanneer je er van de rust en het groen geniet. Wie op de vesten iets drinkt of eet neemt het afval voortaan mee tot aan een grote vuilnisbak. Dat geldt ook voor gevulde hondenpoepzakjes”, stelt schepen Ivo Andries.

“Rond de Grote Markt en het Zimmerplein komen eveneens grote vuilnisbakken van 200 liter in de plaats van de kleinere 100 liter of 45 liter-exemplaren. Door het groter volume zullen ze op drukke dagen niet zo snel vol zijn, waardoor we opnieuw zwerfvuil vermijden. Later dit jaar meten we de impact van deze aanpassingen. Op basis daarvan sturen we bij waar nodig”, vult schepen Andries aan.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder