Sla navigatie over

Lier laureaat “#sportersbelevenmeer-award 2017”

Met deze centen zal de werking verder inzetten op het sporten van meisjes uit de OKAN-klassen (Onthaal Klas Anderstalige Nieuwkomers) en de mogelijke toeleiding naar de bestaande sportclubs.In vergelijking met de jongens vinden deze meisjes het moeilijker om te gaan sporten. Jongens vinden gemakkelijker hun weg naar de verschillende ‘trapveldjes’ om te gaan voetballen.

Daarom komen de meisjes elke dinsdag na schooltijd samen in sporthal ’t Spui. Daar worden allerlei omnisporten aangeboden, dikwijls in samenwerking met de plaatselijke clubs. Op het lijstje stonden al: (vlot leren) fietsen, joggen, badminton, hockey en basketbal. Met het budget kan er materiaal aangekocht worden en kunnen er in samenwerking met het zwembad zwemlessen aangeboden worden. Leren zwemmen staat bij de meeste meisjes immers ook nog op de ‘wishlist’.

Sommige meisjes beoefenden in hun thuisland al een sport, soms zelfs op hoog niveau. Hen in contact brengen met een Lierse club zodat ze hun sport verder kunnen uitoefenen is een belangrijke stap.

Sport Vlaanderen daagde begin 2017 alle Vlaamse gemeenten en steden uit deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award. De gemeenten en steden die erin slaagden de vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder