Sla navigatie over

Lier neemt deel aan ‘Orange the world’

 

Naar aanleiding van ‘Orange day’ op 25 november, de werelddag om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen, zal Lier opnieuw oranje kleuren. De stad ondersteunde  de actie voor het eerst in 2019 met een oranje aanstraling van het stadhuis.  

Oranje staat, als een heldere en optimistische kleur voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Net als vorig jaar zullen, in de periode van 22 november tot en met 7 december, verschillende standbeelden verspreid over de stad een oranje sjaaltje dragen . Daarnaast krijgen ze ook het noodnummer 1712 aangebonden. 1712 de hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.  

De actie met de oranje aankleding van standbeelden is een initiatief van de Lierse afdeling van de Soroptimistenclub, De Zilveren Knoop. 

Voorgestelde standbeelden:         

Schapenkoppenmonument  in de Schapekoppenstraat, Kindjes bij het standbeeld van Anton Bergmann, Pallieter  op de Pallieterdriehoek en   Pallieter en Marieke te paard aan deNetelaan, Buste van Felix Timmermans  in en  St Gummarus aan  bib de Fé, 

Wardje  in de tuin  van Podiumacademie Lier,  het Cadetje (Davidsvest, Begijn Symforosa in het begijnhof, De Schaepenkop aan het Spuihuis ,Louis van Boeckel in het stadspark en Louis Zimmer op het Zimmerplein.     

De actie met de oranje aankleding van standbeelden is een initiatief van de Lierse afdeling van de Soroptimistenclub, De Zilveren Knoop. 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder