Sla navigatie over

Lier neemt nieuwe maatregelen tegen Corona

De zaterdagmarkt vindt voorlopig niet meer plaats.

De groentemarkt op het Paradeplein vindt nog wel plaats , maar tussen de kramen moet voldoende afstand zijn en bezoekers dienen de ‘sociale afstand’ te respecteren.

Begrafenisplechtigheden kunnen uitsluitend plaatsvinden in beperkte kring. In Lier mogen maximaal 10 mensen aanwezig zijn op een plechtigheid. Dit geldt voor alle uitvaarten en begravingen op alle locaties . De maatregel geldt ook voor plechtigheden in openlucht, aan de strooiweide, waar afscheid genomen wordt van een dierbare.

Burgerlijke huwelijken in het stadhuis kunnen nog steeds maar eveneens uitsluitend in beperkte kring. In Lier mogen maximaal 10 personen , inclusief het huwelijkskoppel, aanwezig zijn. Een gepland huwelijk kan verplaatst worden naar een latere datum.   Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid lanceerde eerder een oproep naar artsen en verpleegkundigen om zich ter beschikking te stellen voor een ‘medische reserve’ in de strijd tegen het coronavirus.

Artsen en verpleegkundigen kunnen zich melden bij het Agentschap. Om deze vrijwilligers snel en adequaat te kunnen inschakelen bij dringende ondersteuningsvragen van zorgaanbieders , vraagt de stad hen zich in eerste instantie aan te melden (tel. 03 283 48 88) bij het stedelijke ‘meldpunt vrijwilligers’ dat vanochtend gelanceerd werd . De stad gaat daarmee in op een vraag van Huisartsenwachtenpost Pallieterland.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder