Sla navigatie over

Lier organiseert opnieuw samenaankoop elektrische fietsen in 2018

In het voorjaar van 2017 organiseerde IGEMO samen met Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek een samenaankoop van elektrische fietsen en bakfietsen. Er werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht, waarvan 47 elektrische fietsen en 4 elektrische bakfietsen in Lier.

Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80% van hen weten heel tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers te fietsen dan voorheen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker effect op de mobiliteit in de regio.

Om verschillende doelgroepen aan te spreken, opteert IGEMO voor een aanbod van twee dames- en twee herenmodellen voor particulieren . Elektrische bakfietsen worden dit jaar niet opgenomen.

De deelnemers aan de stuurgroep komen in maart samen om de technische vereisten van de fietsen te bespreken, in april om de aangeboden fietsen te beoordelen.

Wie wenst deel te nemen aan de stuurgroep , bezorgt zijn gegevens voor 26 februari 2018 via www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder