Sla navigatie over

Lier organiseert speciaal busvervoer voor dienstencentra

OCMW Lier zet voor het ouderenzorgbeleid in op de uitbouw van lokale dienstencentra. Om de toegankelijkheid van dit aanbod te garanderen, zijn er momenteel in Lier en Koningshooikt dienstencentra voorzien: De Waaier (Koningshooikt), Rosmolen, De Komeet (op maandag), De Kroon (op dinsdag, in WZC Paradijs) en binnenkort Het Schoppeke in de Kan. Davidlaan.

De dienstencentra hebben als opdracht het sociaal netwerk te versterken en vereenzaming en sociaal isolement weg te werken. Dit doen ze door warme maaltijden in groep aan te bieden als middel om mensen samen te brengen en door een aangepast vervoersaanbod te verzorgen. Mobiliteitsbeperking is immers voor ouderen of mensen met een beperking een drempel om te kunnen deelnemen aan de samenleving.   De bus zal ingezet worden om bereide maaltijden van WZC Paradijs naar de lokale dienstencentra te vervoeren. Daarnaast wordt de aangepaste bus ook gebruikt om mensen met een mobiliteitsbeperking vlotter te vervoeren naar de dienstencentra door dagelijks een toer langs de verschillende dienstencentra te maken .

Om het dagelijks vervoersaanbod te kunnen verzekeren, biedt de inzet van vrijwilligers onvoldoende garantie. Daarnaast hebben OCMW en stad Lier een belangrijke opdracht in het werkervaringsbeleid en de uitbouw van sociale tewerkstelling.

Lier kent daarom een toelage van 10.000 euro toe aan vzw Werkmmaat om een chauffeur aan te werven om het vervoersaanbod te realiseren. De medewerker zal ook logistieke ondersteuning bieden in de werking van de dienstencentra. Vzw Werkmmaat voorziet een vervanger bij afwezigheid van de vaste chauffeur.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder