Sla navigatie over

Lier participeert aan Wereldlichtjesdag en Koesterweek

De stad  neemt al verschillende jaren op  de tweede zondag van december deel aan Wereldlichtjesdag,   om solidariteit te tonen met ouders die een kind verloren . 

Ook dit jaar wil het stadsbestuur   ouders die een kind verloren hebben ondersteunen door een lichtje te branden op zondag 10 december om 19 uur. Het lichtje staat symbool voor een golf van licht en solidariteit rond het thema.

Zondag 10 december organiseert de stad  eveneens een herdenking- en troostmoment voor ouders en familie van sterrenkindjes en overleden kinderen op  de begraafplaats Kloosterheide aan de Vlinderheuvel tussen 18.30 en 19.30 uur. 

Met Wereldlichtjesdag start de stad  ook de Koesterweek van het Berrefonds die van 8 tot 15 december loopt. Tijdens deze week gaat onze aandacht naar ondersteuning en troost aan ouders die een kind verloren hebben. Lier  zal tijdens deze week de vlag van de Koesterweek hangen.  

Het stadsbestuur doet  een warme oproep aan alle inwoners om deel te nemen aan de Koesterchallenge van  zondag 10 december door om 19 uur een lichtje te branden uit solidariteit. 

Op www.lier.be/koesterweek kan je daarnaast een poster downloaden om voor het raam te hangen. Je vindt er ook informatie over enkele afleveringen van de Berrefonds-podcast over rouwen en verschillende gratis webinars, tussen 11 en 13 december, in het koesterthema.  

  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder