Sla navigatie over

Lier plaatst 15 hondenpoepbuizen om vervuiling tegen te gaan

De stad plaatste deze week op 15 plaatsen in de stad hondenpoepbuizen om hondenpoepzakjes in te zamelen. Hondenpoep of een hondenpoepzakje achterlaten op straat of in de natuur is vervuilend, ongezond, asociaal en kan je bovendien een fikse boete opleveren.

De buizen worden geplaatst  waar veel hondeneigenaars passeren en een gewone vuilbak niet aangewezen is. Denk maar aan woonwijken, natuurgebieden en industrieterreinen. De buizen hebben een kleine inwerpopening om te vermijden dat er  sluikstort  in gedumpt wordt.

"Je vindt de hondenpoepbuizen in de Nazarethdreef  aan de ingang  van het wandelpad Nazareth-Zuid, de kruising Arbeidstraat – Kreeftstraat, Frankenweg, Tramweglei, Elzenlaan aan de ingang  van de begraafplaats , ingang Jutse Plassen, ingang Bogerse Plassen, ingang natuurgebied Plaslaar, Sluislaan aan de toegang tot de dijk, de  kruising Stijn Streuvelstraat – Smedenstraat, Anderstad, Rijenweg, Amerstraat aan de  aansluiting met  de dijk, Waterschransweg en Fort van Lier," legt schepen van Proper Lier Ivo Andries uit.

“De stad zet  ook in op sensibilisering. Zo werden er bij de opening van de hondenspeelweide Pallieterland leuke ‘kakje, zakje, bakje’-kaartjes met gratis hondenpoepzakje uitgedeeld. De kaartjes werden verder ook verdeeld  bij hondentrainers, dierenspeciaalzaken, dierenartspraktijken, hondentrimmers, hondenscholen, … Ook volgend jaar worden  deze en nieuwe hondenpoepacties voor een Proper Lier verdergezet”,  beklemtoont schepen  Andries.

Lier bindt samen met inwoners en vrijwilligers al jaren de strijd aan tegen het afval dat achtergelaten wordt op het openbaar domein. De voorbije drie jaar met ondersteuning  van het Vlaamse coachingtraject Mooimakers.Samen met Mooimakers werkte Lier een plan van aanpak uit om sluikstort en zwerfvuil te voorkomen. Deze acties zal de stad blijvend verderzetten.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder