Sla navigatie over

Lier plant vredesboom op 11 november

Lier gaat hiermee in op de uitnodiging van het Agentschap voor Natuur en Bos aan alle Vlaamse steden en gemeenten om een vredesboom aan te planten op 11 november 2018. Zij sluiten hiermee aan op een eeuwenoude traditie om bij een belangrijke gebeurtenis een vredesboom aan te planten.

Tijdens deze herdenkingsdag van het einde van de Eerste wereldoorlog, plant het Agentschap vredesbomen in zeven WOI-kerndomeinen: Galgenbossen, Polygoonbos, Koppenbergbos, Mastenbos, Drie fonteinen, Houtembos en Mechelse heide. Daarnaast kan elke gemeente deelnemen aan dit project. Elke gemeente die meedoet, ontvangt een gratis vredesboom.   De boom, een linde, komt aan de Anton Bergmannlaan. Een winterlinde is een boomsoort die net als de zomereik sinds lang als vredes- of getuigenboom wordt aangeplant. Deze bomen worden heel oud en hebben een hoog herstellingsvermogen.

Met die keuze wordt er een symbolische link gelegd naar het belang van de natuur in tijden van oorlog, hoe die natuur zelf de oorlog overleeft en zelfs nieuwe kansen biedt.   De aanplanting wordt in het programma voor de viering van 11 november opgenomen.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder