Sla navigatie over

Lier reikt cultuurprijzen 2018 uit

De 71 jarige Lydia Peeters was onderwijzeres tot 1990. Daarna werd ze voltijds scenariste voor radio en televisie. Ze schreef scenario’s voor televisiefilms, luisterspelen, een musical en afleveringen voor de jeugdreeks The Bubbles.

Ze is tevens ook auteur van romans die gesitueerd zijn in Lier en handelen over Lierse geschiedenis. Zo ontwikkelde ze mee het kunstproject “kijk in de wijk in het Looks” met bezoeken aan kunstenaarsateliers en gespeelde taferelen tussen een auteur en een stadsgids.

Lydia is sinds 2007 ook stadsgids van Lier .Begin 2012 verscheen van haar het geslaagde scenario Twolf Twolf, een geëvoceerde historische wandeling ter gelegenheid van 800 jaar Lier.

In 2013 en 2014 schreef Lydia nog 2 misdaadromans en vanaf 2015 schakelde ze opnieuw over op historische romans rond Lier.

Door Van Boeckel studeerde in 1976 af aan de studio Herman Teirlinck in Antwerpen.Door zijn multifunctionaliteit is hij op het theater inzetbaar in zowat elke rol. Of het nu gaat om een komisch typetje of de pure slechterik. In de meer dan 40jarige carrière die hij bijzonder succesvol heeft uitgebouwd, wordt Door dan ook als “de kameleon” bestempeld.

Naast zijn werk als acteur is Door ook al jaren actief als huisregisseur bij het Lierse toneelgezelschap “Arlecchino”. Zo werd hij in 2018 geëerd voor zijn laatste creatie “Bos”, gespeeld door een enthousiaste jongerengroep van binnen het eigen gezelschap. Deze creatieve productie kende een groot succes vanwege de schitterende muziekkeuze, en de prachtige vertolking van de jonge spelers.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder