Sla navigatie over

Lier strijdt tegen jeugdwerkloosheid: het lokale actieplan, gericht op laaggeschoolde jongeren, werpt vruchten af met een daling van 18,4%.

Niet alleen trekt de economie terug aan, ook de Lierse stuurgroep tegen jeugdwerkloosheid trekt al meer dan twee jaar aan de kar om laaggeschoolde jongeren meer aan het werk te krijgen. De stuurgroep is samengesteld uit alle tewerkstellingspartners : stad/OCMW, VDAB, VOKA, Unizo, onderwijs, Arktos, Don Bosco, Fonds Ivens-Boons,... De acties zijn talrijk: begin mei stond vooral de jobbeurs voor en door laaggeschoolde jongeren in de kijker.

Jobs, jobs, jobs! Vanaf de start van de huidige Vlaamse en federale legislatuur is dit het credo van de betrokken ministers. Heel wat gerichte initiatieven werden reeds uitgewerkt. Open Vld Lier-Koningshooikt voegt daar graag de specifieke aandacht voor laaggeschoolde jongeren aan toe.

Zonder steun en extra begeleiding dreigen zij immers blijvend uitgesloten te worden. De lokale overheid is uitstekend geplaatst om een sterk en gericht tewerkstellingsbeleid voor jongeren uit te werken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder