Sla navigatie over

Lier verlengt tijdelijke verkeersmaatregelen tot half september

Volgende maatregelen blijven dus van kracht:

De Lijn vermijdt tussen 11 en 18 uur de smalle Antwerpsestraat en volgt een omleiding via Lisperstraat en Anton Bergmannlaan.

De smalle Antwerpsestraat is tussen 11 en 18 uur voetgangerszone. Fietsers moeten stapvoets rijden en mogen de voetgangers niet hinderen, de enkelrichting blijft hier gelden. Bij grote drukte moeten fietsers afstappen.

De Antwerpsestraat tussen Kartuizersvest/Kolveniersvest en Kruisbogenhofstraat is ingericht als tijdelijk woonerf. Zo krijgen klanten, voetgangers en fietsers meer ruimte. Verkeer rijdt er dan max. 20 km/uur, voetgangers mogen op straat wandelen.

Handelaars mogen géén losse reclameborden op de stoep plaatsen.

De wijk Volmolenstraat – Kloosterstraat – Bril – Kattenstraat is tijdelijk een woonerf zodat de voetgangers zich op de rijbaan mogen begeven en de nodige afstand kunnen bewaren.

Plaats uw fiets altijd in een fietsenstalling. Fietsen tegen de gevel hinderen immers de doorgang voor voetgangers en wachtende klanten. Naast de huidige fietsenstallingen op de Grote Markt, in de Brouwerijstraat, Antwerpsestraat, Rechtestraat, … zijn er extra fietsenstallingen in de Rechtestraat , op de Grote Markt (bestaande fietsenstalling(en) worden uitgebreid ), Kolveniersvest en brede Antwerpsestraat. De toegang tot deze extra fietsenstallingen zal aangepast worden zodat ze toegankelijk zijn vanaf de rijweg. 

Parkeren kan op wandelafstand van de Grote Markt en het stadscentrum. Gratis parkeren doet u op parkings De Mol, Zaat, Wallehof en parking Tramweglei .Op parking Tramweglei parkeert u max. 5 uur gratis met ticket op weekdagen.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder