Sla navigatie over

Lier verwijdert weesfietsen uit het straatbeeld

Weesfietsen ontsieren de omgeving, staan in de weg voor voetgangers en hinderen de toegankelijkheid. Ze benemen onnodig ruimte in fietsenstallingen waardoor andere fietsers hun fiets niet meer kunnen parkeren. De stad houdt geregeld acties om die weesfietsen te verwijderen. Op de openbare weg of in een openbare fietsenstalling horen enkel rijklare en frequent gebruikte fietsen.   De Gemeenschapswachten gaan nu eerst alle weesfietsen die ze aantreffen in de binnenstad labelen en registreren . Nadien gaat de focus naar een aantal andere gevoelige plekken zoals de Van Boeckellaan, de fietsenstallingen aan jeugdcentrum Moevement en sporthal De Komeet, de Veemarkt en Guldensporenlaan. Indien er na deze actie nog voldoende opslagruimte capaciteit is, volgt er op vraag van de NMBS een actie in de fietsenstallingen aan het station. Indien niet, verschuift deze actie naar eind september of begin oktober.

Werd je fiets gelabeld? Geen zorgen, verwijder het label, maak je fiets weer rijklaar en blijf fietsen. De fiets is immers hét vervoermiddel voor verplaatsingen in onze stad.

Gelabelde fietsen die twee weken later niet verplaatst of rijklaar zijn gemaakt, haalt de stad op. Indien er gegraveerde fietsen bij zijn, zal de politie de eigenaars contacteren. Niet-gegraveerde opgehaalde fietsen die nog bruikbaar zijn, worden gepubliceerd op www.gevondenfietsen.be. Eigenaars kunnen zich dan melden bij de politie.  

?

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder