Sla navigatie over

Lier werkt aan hemelwaterplan

Wanneer zich potentiële tekorten voordoen, zal de gouverneur een lijst met de nemen maatregelen afkondigen. Zodra de provincie maatregelen afkondigt, legt de stad de “grote” en niet-noodzakelijke waterverbruikers zoals fonteinen en waterpartijen stil.

Maar ook zonder droogte of langdurige zware regenval werkt de stad rond water, de administratie is volop bezig met een algemeen hemelwaterplan.

Binnen een goede maand zal het basishemelwaterplan af zijn. Daarin streeft de stad voor het eigen patrimonium sowieso naar een maximaal hergebruik van opgevangen hemelwater,het openmaken van grachten voor infiltratie en voor het beperken van verhardingen, het gebruiken van gietranden voor bomen, het aanpassen van de sproeirondes, aangepaste inzet veegwagens, …. Voor burgers en bedrijven kan bijvoorbeeld bemalingswater lokaal hergebruikt worden, en kan men het overtollige water maximaal laten herinfiltreren in plaats van het via de riool af te voeren.

Aquafin biedt de mogelijkheid tegen betaling gebruik te maken van hun gezuiverd afvalwater. Lier buffert ook meer en meer water in bijvoorbeeld onze Binnennete.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder