Sla navigatie over

Lier wordt dra omgedoopt tot ’Wonderland’

De kerstperiode wordt vrijdag 7 december officieel geopend met het aansteken van de kerstverlichting   Om 19.30 uur start op de Grote Markt een muzikale fakkelktocht langs de Grote Markt, Brouwerijstraat, Vismarkt, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat en opnieuw de Grote Markt, waar als afsluiting een spectaculaire vuurshow wordt aangeboden.

Tijdens de eindejaarsperiode heeft de etalagewedstrijd ‘Alice in Wonderland’ plaats. In 33 handelszaken worden verschillende verhalen opgedist.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december vullen meer dan 85 kraampjes met kerstspullen , hebbedingetjes en allerlei lekkers de kerstmarkt op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Op het Zimmerplein staat een 22 m hoog reuzenrad en kan je plaatsnemen in de nostalgische schommelbootjes.

Zaterdag 15 december arriveert de kerstman vergezeld van een stel vrolijke muzikanten en kerstelfjes, per koets aan het stadhuis. In zijn kersthuisje naast stadsherberg d’Eycken Boom kan hij zaterdag van 15 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur bezocht worden. Aan de bezoekers deelt hij lichtgevende Wonderland-stickers uit.

Zaterdag 22 december vanaf 17 uur vindt ook in Koningshooikt onder de kerktoren en rond de kerststal de traditionele authentieke kerstmarkt plaats.

Kerst- en eindejaarshoppen kan de zondagen 16, 23 en 30 december en zondag 6 januari telkens van 13.30 tot 18 uur.

Meer informatie over ‘Wonderland in Lier’ op www.kerstinlier.be of in de kerstfolder die de voorbije week in Lier en Koningshooikt in de brievenbus viel of ook nog te verkrijgen is bij Visit Lier, in de bibliotheek, het museum, de dienstencentra en de stadsdiensten.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder