Sla navigatie over

Lierse bedrijven picknicken aan overstromingsgebied Plaslaar

Met ‘Picknick aan de Plas’ ontdekten medewerkers van de bedrijven rondom het provinciale overstromingsgebied Plaslaar de nieuwe belevingselementen die het gebied aantrekkelijker moeten maken.

Met het project ‘Buurtstroom’ investeerden vier partners - Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt, Provincie Antwerpen en Stad Lier - er middelen om het gebied meer toegankelijk, aantrekkelijk en leerrijk te maken. 

Ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Zo bouwden ze het onthaal uit met een rolstoeltoegankelijke picknickbank, een vogelkijkwand en een ijsvogelkunstwerk als eyecatcher. 

Langs het wandelpad verscheen een insectenhotel en met een hondenpoepbuis werd ook aan de openbare netheid gedacht. 

De overstromingsgebieden zijn er niet alleen om onze voeten droog te houden en natuur te ontwikkelen. Ze zijn er ook voor de mensen die hier in de buurt wonen en werken en er mee van moeten kunnen genieten. Daarom steunen we dit project, zegt  schepen  van Natuur  en omgeving Thierry Suetens.

Het natuurreservaat Plaslaar is een blauwe parel te midden van het industriegebied. Sinds de aanleg van het gebied in 2012 werden er al meer dan 160 vogelsoorten gespot op en rond de waterplas. 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder