Sla navigatie over

Lierse Digibank versterkt digitale vaardigheden van Lierenaars

Met het digibank-project, dat begin mei van start ging, wil  de stad Lier inwoners de kans bieden om hun digitale vaardigheden te versterken, door workshops en korte cursussen te organiseren , openbare computerruimtes te voorzien waar iedereen  vrij gebruik kan maken van een computer en/of het internet, digipunten te organiseren waar je terecht kan met digitale vragen en een uitleendienst voor laptops uit te bouwen.

Sinds de start hielpen de  digihelpers al 118 mensen verder met hun digitale vragen. De digihelpers zijn tijdens de zomermaanden te vinden in de digipunten, waar je terecht kan met je digitale vragen. 

Op maandag, donderdag en vrijdag kan je zonder afspraak langskomen in de digipunten in het stadskantoor en de bibliotheek:

maandag tussen 14 en 16 uur aan het sociaal infopunt in het stadskantoor,  donderdag tussen 15 en 17 uur en vrijdag tussen 10 en 12 uur in bib De Fé. 

Dinsdagvoormiddag is er een digipunt op afspraak  (via 03 481 61 05) in dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt. 

Vanaf september start het digipunt op afspraak via [email protected] of tel. 03 283 48 88 in dienstencentrum Het Schoppeke .

In de digiwijzer kan je een overzicht terugvinden. Deze verschijnt driemaandelijks en kan je digitaal terugvinden  op  www.lier.be  of op papier bij het stadskantoor, de bibliotheek, de dienstencentra en het cultuurcentrum.

In het najaar zal de stad ook een mobiel digipunt oprichten. De bedoeling  is  een digihelper met enkele laptops op pad  te sturen naar plekken in Lier waar mensen komen die digitaal kwetsbaar zijn: de antennepunten van de dienstencentra, buurthuizen, sociaal restaurant, …

Wie meer informatie  wenst over dit project,  graag  wil inschrijven of misschien  zelf digihelper  wil worden,  neemt contact op met projectcoördinator Tinne Persoons via [email protected] of op 03 491 67 79.

Meer info :  https://www.lier.be/digibank.

 Foto : © stad Lier

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder